Puppycurus

   

De komst van uw nieuwe huisgenoot is een hele gebeurtenis. Nog voordat uw hondje bij u thuis kwam, bent u vast al bezig geweest met de aankoop van allerlei benodigdheden om uw pup op te vangen in de nieuwe omgeving. Een mand of kleed, misschien een bench, voerbakjes, voer, speeltjes, halsband, riem en wat al niet meer. Toch is een goede opvang alleen niet voldoende. Naast de opvang is begeleiding een belangrijke factor in een fijne toekomst voor u en uw pup.

De start hiervoor vindt u bij onze hondenclub middels de puppycursus. Met een pup kunt u na dat de pup de laatste enting heeft gehad bij ons komen trainen. Bij een niet volledig geënte pup speelt de van de moederhond meegekregen weerstand nog een grote rol en het risico van besmetting met een hondenziekte is daardoor groot. Daarom stellen wij als enige eis dat wij bij de eerste les het inentingsboekje van uw pup kunnen inzien om ons er van te overtuigen dat uw pup in een inentingsschema is opgenomen. Tijdens de cursus maken wij u bekend met de hondentaal en leren wij u hoe u uw pup optimaal kunt socialiseren. Omgang met andere honden en mensen zijn hier belangrijke aspecten. Daarnaast leren wij u alledaagse handelingen zoals: aangelijnd wandelen zonder trekken, zitten, liggen, terugkomen bij roepen, etc. Ook het kunnen betasten van u hond door een vreemde ,gebit tonen en laten wennen aan vreemde geluiden zijn belangrijke onderdelen.

Voor de puppycursus heeft u een halsband nodig en een 1 meter lijn. Als beloning neemt u wat worst of kaas mee en een speeltje waar de hond dol op is. Gebruik dit speeltje ook alleen voor de training. Daarnaast is een goed humeur en geduld belangrijk om de pup de oefeningen op positieve wijze bij te brengen!

 Kosten voor de puppycursus zijn €45,-, meer informatie vind u bij lidmaatschap.

Voor meer informatie over de puppycurus kunt u contact opnemen met Constance Nagelmaeker : 06 50 21 75 23