Trainingen

De trainingsmethode van de DWDC is gebaseerd op het belonen en corrigeren. De methode bestaat voornamelijk uit het positief belonen van de hond. Van hier uit worden de oefeningen aangeleerd. Uiteindelijk is het de bedoeling om zoveel mogelijk zelfstandig en individueel te trainen. Dit doet u met een trainingsmaatje. Uiteraard verlangen wij niet van nieuwe leden dat ze meteen zelfstandig kunnen trainen, hiervoor zijn er eerst groepstrainingen. De groepstrainingen worden gedaan door een ervaren begeleider.  Deze groepstraining start om 10.15 uur. Vanuit de groepstrainingen wordt er naar toe gewerkt dat u zelfstandig kunt trainen.

Uiteraard is er ook nog begeleiding bij het zelfstandig trainen, hiervoor lopen enkele ervaren leden op het veld waar u een beroep op kunt doen, zij kunnen u tips geven als u en uw trainingsmaatje er zelf niet uit komen.  U traint dan wel zelfstandig maar wordt dus op deze manier regelmatig begeleidt. Uiteraard wordt de begeleiding intensiever indien er een examen op het programma staat.

De mogelijke trainingsvormen zijn VZH, IPO en SpH. VZH is verplicht om verdere vormen te kunnen trainen zoals IPO en Speurhond (SpH)